Grytor,  Pasta,  Vegetariskt

Vegbullar i mustig tomatsås

Recept för fyra port

500g Vegbullar/köttbullar 

1/2 gullök 

2 vitlöksklyftor 

1/2 basilika kruka 

400g krossade tomater 

1 krm chili 

3 msk olivolja 

1 tsk socker

Salt och peppar 

Gör såhär: 

  1. Stek vegbullarna och lägg de åt sidan.
  2. I samma panna fräser du lök och chili i olivolja.
  3. Tillsätt sedan pressad vitlök och basilika blad, fräs på en stund innan du går i med krossade tomater. 
  4. Häll sedan i ca 1 dl pastavatten och socker. 
  5. Tillsätt vegbullarna.
  6. Låt såsen puttra i fem min sedan smakar du av med salt och peppar.

Servera med spaghetti eller valfri pastasort. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *