
Havreris smaksatt med tomat och vitlök
Är det något jag älskar så är det snabb tillagade rätter. Ett tillbehör jag ofta tillagar till en god köttbit är havreris som fått puttra i en mustig tomatsås tills den är klar. Så sjukt gott och dessutom nyttigt.
Vill du så kan du byta ut havreris mot bulgur, råris eller vanligt ris.
Recept för 4 port:
7 dl havreris
1/2 dl tomatpuré
2 vitlöksklyftor
2 st kycklingbuljongstärningar eller grönsaksbuljongtärning
3 msk neutral olja
Salt och peppar efter smak
Gör såhär:
Börja med att fräsa tomatpurén i oljan tills oljan fått en fin röd färg från tomatpurén. Tillsätt därefter pressad vitlök och fräs runt en stund innan du häller i havreris. När havreriset är i så smular du ner buljongen och häller över kokhett vatten precis så det täcker över.
Låt riset koka tills den är färdigkokt och vattnet Sugits in i riset.
Smaka av mer salt och peppar.


