Såser,  Vegetariskt

Indisk Raita

Indisk mat är känd för att vara rätt så kryddstark i smaken och då är det perfekt att ha en svalkande Raita för att balansera hettan. Jag skulle nog säga att Raita är den indiska versionen av grekisk Tzatziki.

Recept för 6 port

4 dl grekisk eller turkisk yoghurt
1 dl finhackad färsk mynta eller 1/2 dl torkad mynta
1/2 gurka
2 tsk torkad mynta
3 tsk strösocker
2 tsk garam masala
1 tsk spiskummin
1/2 dl vatten
smaka av med salt

Gör såhär:

  1. Finhacka gurkan i små tärningar
  2. Finhacka myntan
  3. Blanda ihop mynta och gurka i en skål
  4. Häll i resterande ingredienser och rör om till en jämn sås. Smaka av med salt. Servera din Raita välkyld till t. ex Biryani. Recept på indisk Biryani hittar du HÄR

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *