
Indisk Raita
Indisk mat är känd för att vara rätt så kryddstark i smaken och då är det perfekt att ha en svalkande Raita för att balansera hettan. Jag skulle nog säga att Raita är den indiska versionen av grekisk Tzatziki.
Recept för 6 port
4 dl grekisk eller turkisk yoghurt
1 dl finhackad färsk mynta eller 1/2 dl torkad mynta
1/2 gurka
2 tsk torkad mynta
3 tsk strösocker
2 tsk garam masala
1 tsk spiskummin
1/2 dl vatten
smaka av med salt
Gör såhär:
- Finhacka gurkan i små tärningar
- Finhacka myntan
- Blanda ihop mynta och gurka i en skål
- Häll i resterande ingredienser och rör om till en jämn sås. Smaka av med salt. Servera din Raita välkyld till t. ex Biryani. Recept på indisk Biryani hittar du HÄR



2 kommentarer
Pingback:
Foodbyzeinab
.