
Salad-e Shirazi
Är en persisk syrlig sallad som härstammar från staden Shiraz i Iran. Denna salladen beställde vi ofta i Iran när vi var ute och åt med släktingarna. Idag har jag den till nästan varje rätt jag tillagar hemma, så sjukt god och fräsch i smaken.
Recept för 6 port:
1 1/2 gurka
3-4 tomater beroende på storlek
1 rödlök
2 citron (saft)
3 msk torkad mynta
3 msk olivolja
Gör såhär:
- Dela tomaterna i mitten och ta bort kärnorna för att hindra mycket vätska i salladen
- Finhacka tomat, gurka och rödlök.
- Häll grönsakerna i en skål tillsammans med myntan och rör om.
- Rör ihop citronsaft, olivolja och salt i en enskild skål och häll de över salladen precis innan servering.
Servera gärna salladen till t ex Ghorme Sabzi eller persisk Djoje kebab


3 kommentarer
Nikki
Är det saften ifrån två hela citroner? Måste testa, ÄLSKAR syrliga sallader 🤩
Foodbyzeinab
Hej fina, ja det stämmer! Då kommer du att ÄLSKA denna! 😀
Foodbyzeinab
Hej finaste ja det stämmer från två hela citroner, älskar också syrliga sallader, så himla gott!!😍