Sallader

Salad-e Shirazi

Är en persisk syrlig sallad som härstammar från staden Shiraz i Iran. Denna salladen beställde vi ofta i Iran när vi var ute och åt med släktingarna. Idag har jag den till nästan varje rätt jag tillagar hemma, så sjukt god och fräsch i smaken. 

Recept för 6 port:

1 1/2 gurka 

3-4 tomater beroende på storlek 

1 rödlök 

2 citron (saft)

3 msk torkad mynta 

3 msk olivolja 

Gör såhär:

  1. Dela tomaterna i mitten och ta bort kärnorna för att hindra mycket vätska i salladen 
  2. Finhacka tomat, gurka och rödlök. 
  3. Häll grönsakerna i en skål tillsammans med myntan och rör om. 
  4. Rör ihop citronsaft, olivolja och salt i en enskild skål och häll de över salladen precis innan servering. 

Servera gärna salladen till t ex Ghorme Sabzi eller persisk Djoje kebab 

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *