Sallader
-
Havreris smaksatt med tomat och vitlök
[Betalt samarbete med Frebaco Kvarn] Är det något jag älskar så är det snabb tillagade rätter. Ett tillbehör jag ofta tillagar till en god köttbit är havreris som fått puttra i en mustig tomatsås tills den är klar. Så sjukt gott och dessutom nyttigt. Vill du så kan du byta ut havreris mot bulgur, råris eller vanligt ris. Recept för 4 port: 7 dl havreris 1/2 dl tomatpuré 2 vitlöksklyftor 2 st kycklingbuljongstärningar eller grönsaksbuljongtärning 3 msk neutral olja Salt och peppar efter smak Gör såhär: Börja med att fräsa tomatpurén i oljan tills oljan fått en fin röd färg från tomatpurén. Tillsätt därefter pressad vitlök och fräs runt en…
-
Salad-e Shirazi
Är en persisk syrlig sallad som härstammar från staden Shiraz i Iran. Denna salladen beställde vi ofta i Iran när vi var ute och åt med släktingarna. Idag har jag den till nästan varje rätt jag tillagar hemma, så sjukt god och fräsch i smaken. Recept för 6 port: 1 1/2 gurka 3-4 tomater beroende på storlek 1 rödlök 2 citron (saft) 3 msk torkad mynta 3 msk olivolja Gör såhär: Dela tomaterna i mitten och ta bort kärnorna för att hindra mycket vätska i salladen Finhacka tomat, gurka och rödlök. Häll grönsakerna i en skål tillsammans med myntan och rör om. Rör ihop citronsaft, olivolja och salt i en…
-
Tabbouleh
Åker du till Libanon så kommer du definitivt hitta Tabbouleh bland alla mezzarätter. En riktig klassiker och fantastiskt god. Här kommer du hitta min variant på Tabbouleh, den är himmelskt god! Recept för 6 port 1 knippe bladpersilja3 tomater2 rödlök1/2 dl finkornig bulgur3 citroner1 lime1/2 dl olivolja1 msk vegeta Gör såhär: Blötlägg bulgurn. Finhacka persilja, lök och tomat. Pressa citronerna och limen. Riv gärna zesten också för ännu godare smak. Häll citron och limesaften med zesten i en skål. Strö över vegeta. Blanda alla ingredienser i en skål och servera. Vill du servera din Tabbouleh senare mot kvällen så bör du avvakta med att hälla i citronsaften då den ska…
-
Scampi och fisktacos
Ta din fredags tacos till nästa nivå, krispiga pankofriterade räkor och torskfiléer men en frisk mangosalsa, picklad rödlök och en massa goda tillbehör. På min instagram finns det en steg-för-steg video där jag visar hur jag gör hela rätten med alla tillbehör. Klicka HÄR för att komma till videon. Recept för 5 port 1 kg frysta rensade jätteräkor4 st torskrygg 400g panko3 dl vetemjöl4 äggSalt och peppar Gör såhär: Ta ut räkorna och torsken om även den är fryst ett tag innan så de hinner tina. Skär torsken i medelstora bitar. Torka räkorna och torsken ordentligt med hushållspapper. Lägg upp mjölet i en lite djupare tallrik och salta och peppra…