
Havreris smaksatt med tomat och vitlök
[Betalt samarbete med Frebaco Kvarn]
Är det något jag älskar så är det snabb tillagade rätter. Ett tillbehör jag ofta tillagar till en god köttbit är havreris som fått puttra i en mustig tomatsås tills den är klar. Så sjukt gott och dessutom nyttigt.
Vill du så kan du byta ut havreris mot bulgur, råris eller vanligt ris.
Recept för 4 port:
7 dl havreris
1/2 dl tomatpuré
2 vitlöksklyftor
2 st kycklingbuljongstärningar eller grönsaksbuljongtärning
3 msk neutral olja
Salt och peppar efter smak
Gör såhär:
Börja med att fräsa tomatpurén i oljan tills oljan fått en fin röd färg från tomatpurén. Tillsätt därefter pressad vitlök och fräs runt en stund innan du häller i havreris. När havreriset är i så smular du ner buljongen och häller över kokhett vatten precis så det täcker över.
Låt riset koka tills den är färdigkokt och vattnet Sugits in i riset.
Smaka av mer salt och peppar.



