Risrätter,  Sallader,  Vegetariskt

Havreris smaksatt med tomat och vitlök

[Betalt samarbete med Frebaco Kvarn]

Är det något jag älskar så är det snabb tillagade rätter. Ett tillbehör jag ofta tillagar till en god köttbit är havreris som fått puttra i en mustig tomatsås tills den är klar. Så sjukt gott och dessutom nyttigt. 

Vill du så kan du byta ut havreris mot bulgur, råris eller vanligt ris.

Recept för 4 port:

7 dl havreris 

1/2 dl tomatpuré 

2 vitlöksklyftor 

2 st kycklingbuljongstärningar eller grönsaksbuljongtärning

3 msk neutral olja 

Salt och peppar efter smak

Gör såhär:

Börja med att fräsa tomatpurén i oljan tills oljan fått en fin röd färg från tomatpurén. Tillsätt därefter pressad vitlök och fräs runt en stund innan du häller i havreris. När havreriset  är i så smular du ner buljongen och häller över kokhett vatten precis så det täcker över. 

Låt riset koka tills den är färdigkokt och vattnet    Sugits in i riset. 

Smaka av mer salt och peppar. 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *