Fisk och skaldjur,  Pasta

Saffranspasta med jätteräkor

Här kommer ett fantastiskt gott recept på safffanspasta med jätteräkor. Denna rätten är himmelskt god och smakar verkligen lyx! Den är sjukt enkel att röra ihop och omöjlig att misslyckas med. På min instagram hittar du även en steg-för-steg video. Klicka HÄR för att komma till videon.

Recept för ca 4 port ;

1 kg skalade räkor

1 schalottenlök

3 vitlöksklyftor

1 citron + zest

150g parmesanost

1 chili

3 msk räkfond

5 dl matlagningsgrädde

En näve färsk basilika

0,5g saffran

Smaka av med salt och peppar

Gör såhär;

Skölj och rensa räkorna. Fräs räkorna tillsammans med vitlöken i ca 2 min på hög värme. Lägg räkorna i en tallrik och finhacka schalottenlök och chili och fräs de i olivolja eller vanlig matolja. När löken mjuknar en aning så strör du över saffran och låter de fräsas en stund innan du häller i räkfond. Häll i räkfond och grädde och höj värmen så såsen kan koka upp. Efter att såsen har kokats upp och blivit mer krämig så häller du i räkorna, finhackad basilika och stänger av plattan, smakar av mer salt och peppar och går sist i med parmesanosten. Nu kan du hälla i valfri pastasort (som har kokats till al dente).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *