Grytor,  Kyckling/fågel,  Pasta,  Såser,  Svensk husmanskost

Pasta med ost och kalkonsås

Idag körde jag på en kylskåpsrensning och då slängde jag ihop en otroligt god ost och kalkonsås som min familj älskade! 

Det bästa med en sådan rätt är att den ofta lagas med få ingredienser, tog knappt 15 min att laga och trots det blev det supergott! 

Recept för 4 port:

300g rökt kalkon eller korv 

1 schalottenlök 

3 dl matgrädde 

3 dl mjölk

2 msk smör

1 msk vetemjöl 

1 tsk vegeta

1/2 tsk umamikrydda (kan uteslutas)

1 tsk vitlökskrydda 

2 dl riven ost 

Salt och peppar 

Gör såhär:

Strimla kalkonen och finhacka löken, fräs sedan lök och kalkon i en varm panna med smör. När kalkonen har fått fin yta så går du i med kryddorna, rör om lite och strör över vetemjöl och rör om igen. 

Häll sedan över mjölk och grädde och låt såsen koka upp tills den tjocknat en aning. När såsen har tjocknat så går du i med riven ost, smakar av med salt och peppar. 

Servera med valfri pastasort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.