Kött,  Pasta

Entrecotepasta

400g entrecote
1/2 kg champinjoner
2 schalottenlök
3 vitlöksklyftor
2 tsk torkad persilja eller 1/2 dl färsk persilja
2 tsk timjan
1 rejäl matsked Svegro basilika örtpesto
2 köttbuljongstärningar
150g parmesanost
5 dl grädde
3 tsk kinesisk soja
Salt & svartpeppar

Gör såhär:
Strimla entrecoten. Bryn köttet i olja så den får en fin yta. Lägg sedan köttet åt sidan.
I samma panna fräser du finhackad schalottenlök, den ska inte få färg.
Häll sedan i champinjonerna som du har skivat ner. och rör om i 3 min eller tills vätskan från svampen har försvunnit. Häll i vitlöken också. I med kryddorna och smula ner buljongen. Rör sedan om.
Höj värmen och häll i vispgrädden och rör om så de inte bränner sig.
Ringla över soja och låt såsen koka på medelhög värme en stund.
Koka valfri pasta till al dente och häll sedan i lite av pastavattnet i såsen. När pastan är al dente så häller du i den i såsen tillsammans med entrecoten. De ska bara kokas ihop fort och sist avslutar du med riven parmesanost.

På min instagram finns det även en steg-för-steg video där jag visar hur jag tillagar denna pastarätten.

Klicka HÄR för att komma till videon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *