Pasta
-
Pasta med ost och kalkonsås
Idag körde jag på en kylskåpsrensning och då slängde jag ihop en otroligt god ost och kalkonsås som min familj älskade! Det bästa med en sådan rätt är att den ofta lagas med få ingredienser, tog knappt 15 min att laga och trots det blev det supergott! Recept för 4 port: 300g rökt kalkon eller korv 1 schalottenlök 3 dl matgrädde 3 dl mjölk 2 msk smör 1 msk vetemjöl 1 tsk vegeta 1/2 tsk umamikrydda (kan uteslutas) 1 tsk vitlökskrydda 2 dl riven ost Salt och peppar Gör såhär: Strimla kalkonen och finhacka löken, fräs sedan lök och kalkon i en varm panna med smör. När kalkonen har fått…
-
Gräddig kycklingpasta med champinjoner
Lagade denna otroligt goda pastarätten häromdagen och herregud vad gott det blev! Den går fort att göra och kräver inte alls mycket tid. Recept för 4 portioner: 3 st kycklingfiléer 1 st lök 2 vitlöksklyftor 10 st champinjoner 5 dl matlagningsgrädde 500g broccoli 15g fryst persilja eller 1/2 dl färsk finhackad persilja 1 tsk chili (kan uteslutas) 2 tsk vitlökspulver 1 tsk paprikapulver 1 tsk umami krydda (kan uteslutas) 1 kycklingbuljongstärning 1 tsk ljus soja 1 citron (saft och skal) 500g pasta valfri sort Salt och peppar Gör såhär: Börja med att skära kycklingen i munstora bitar. Bryn sedan kycklingen så att de får en fin yta. Häll sedan i…
-
Vegbullar i mustig tomatsås
Recept för fyra port 500g Vegbullar/köttbullar 1/2 gullök 2 vitlöksklyftor 1/2 basilika kruka 400g krossade tomater 1 krm chili 3 msk olivolja 1 tsk socker Salt och peppar Gör såhär: Stek vegbullarna och lägg de åt sidan. I samma panna fräser du lök och chili i olivolja. Tillsätt sedan pressad vitlök och basilika blad, fräs på en stund innan du går i med krossade tomater. Häll sedan i ca 1 dl pastavatten och socker. Tillsätt vegbullarna. Låt såsen puttra i fem min sedan smakar du av med salt och peppar. Servera med spaghetti eller valfri pastasort.
-
Biffstroganoffs gratäng
Är du lika förtjust i Biffstroganoff och Korvstroganoff som mig? Då är denna gratängen ett måste. Denna gratängen älskas av både stora som små och är så enkel att slänga ihop. Vill du se hur jag tillagade denna rätten steg för steg så kan du klicka HÄR för att komma till videon. 4 portioner 350g lövbiff 500g pasta 500g champinjoner 150-200g riven ost 1 gullök 3 vitlöksklyftor 1/3 kruka persilja 5 dl matgrädde 1 dl creme fraiche(frivilligt) 1/2 msk paprikapulver 1 tsk lökpulver 1 tsk vitlökspulver 2 tsk ljus soja 1 köttbuljongstärning 1 msk dijonsenap 1 dl tomatpuré Gör såhär: Strimla lövbiffen, hacka lök, skiva champinjonerna, pressa vitlöken och finhacka persiljan. …
-
Curry kyckling pastagratäng
Denna pastagratängen är supergod och kräver inte alls mycket tid i köket. Går hur bra som helst att ha som matlåda också. 5 port 500g kycklingfiléer 1 röd paprika 1 lök 2 morötter 2 vitlöksklyftor 1 burk dolmio bechamelsås 2 dl creme fraische 1 msk mild curry 2 tsk umami krydda Santa Maria 1 tsk lökpulver 1 tsk vitlökspulver 1 tsk ljus soja 1 kycklingbuljong 200g riven ost 600g pasta valfri sort Olja Salt och peppar Gör såhär: Sätt ugnen på 180 grader och börja med att skära kycklingfilén i munstora bitar Bryn sedan kycklingen så att de får en fin yta Hacka morötter, lök, paprika och vitlök Tillsätt löken…
-
Entrecotepasta
400g entrecote1/2 kg champinjoner2 schalottenlök3 vitlöksklyftor2 tsk torkad persilja eller 1/2 dl färsk persilja2 tsk timjan1 rejäl matsked Svegro basilika örtpesto2 köttbuljongstärningar150g parmesanost5 dl grädde3 tsk kinesisk sojaSalt & svartpeppar Gör såhär: Strimla entrecoten. Bryn köttet i olja så den får en fin yta. Lägg sedan köttet åt sidan.I samma panna fräser du finhackad schalottenlök, den ska inte få färg. Häll sedan i champinjonerna som du har skivat ner. och rör om i 3 min eller tills vätskan från svampen har försvunnit. Häll i vitlöken också. I med kryddorna och smula ner buljongen. Rör sedan om.Höj värmen och häll i vispgrädden och rör om så de inte bränner sig.Ringla över…
-
Saffranspasta med jätteräkor
Här kommer ett fantastiskt gott recept på safffanspasta med jätteräkor. Denna rätten är himmelskt god och smakar verkligen lyx! Den är sjukt enkel att röra ihop och omöjlig att misslyckas med. På min instagram hittar du även en steg-för-steg video. Klicka HÄR för att komma till videon. Recept för ca 4 port ; 1 kg skalade räkor 1 schalottenlök 3 vitlöksklyftor 1 citron + zest 150g parmesanost 1 chili 3 msk räkfond 5 dl matlagningsgrädde En näve färsk basilika 0,5g saffran Smaka av med salt och peppar Gör såhär; Skölj och rensa räkorna. Fräs räkorna tillsammans med vitlöken i ca 2 min på hög värme. Lägg räkorna i en tallrik och finhacka…