Kyckling/fågel,  Pasta

Gräddig kycklingpasta med champinjoner

Lagade denna otroligt goda pastarätten häromdagen och herregud vad gott det blev! 

Den går fort att göra och kräver inte alls mycket tid. 

Recept för 4 portioner:

3 st kycklingfiléer 

1 st lök 

2 vitlöksklyftor 

10 st champinjoner 

5 dl matlagningsgrädde 

500g broccoli 

15g fryst persilja eller 1/2 dl färsk finhackad persilja

1 tsk chili (kan uteslutas) 

2 tsk vitlökspulver 

1 tsk paprikapulver 

1 tsk umami krydda (kan uteslutas)

1 kycklingbuljongstärning 

1 tsk ljus soja

1 citron (saft och skal) 

500g pasta valfri sort

Salt och peppar 

Gör såhär: 

Börja med att skära kycklingen i munstora bitar. Bryn sedan kycklingen så att de får en fin yta. Häll sedan i finhackad lök och fräs en stund på medelhög värme. Gå sedan i med skivade champinjoner och fräs på en stund. Häll sedan över pressad vitlök och kryddor. Fräs allt i ca 3 min på medelhög värme, häll över grädden och låt såsen koka upp. 

Smula ner kycklingbuljongen och häll i sojan.  

Sänk värmen och låt de puttra i ca 10 min. 

Efter ca 10 min häller du i broccolin, smakar av  med citronsaft, citronskal, salt och peppar. 

Precis innan servering häller du i den finhackade persiljan. 

Servera med valfri pastasort. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *