Grytor,  Kött,  Svensk husmanskost

Lövbiffsgryta med vitlök och champinjoner

Slängde ihop en otroligt god och enkel lövbiffsgryta. Denna grytan tog bokstavligt talat 20 min att tillaga och trots den korta tiden så blev den otroligt god och mustig. 

Recept för 4 port: 

450g lövbiff

10 st champinjoner 

1 st gullök

2 vitlöksklyftor 

1 tsk paprikapulver 

1 tsk vitlökspulver 

1 svampbuljongtärnings 

1/2 tsk soja 

1 tsk senap

15g basilika eller valfri ört

2 dl matgrädde

2 dl mjölk 

1 msk majsstärkelse + 1/2 dl kallt vatten till redningen 

Salt och peppar

Gör såhär:

Strimla lövbiffen, bryn sedan lövbiffen på hög värme i en stekpanna med olja. Häll lite lövbiff i taget för att inte kyla ner pannan. När lövbiffen har fått en fin stekyta så drar du de åt sidan. I samma stekpanna förser du finhackad lök, pressad vitlök, skivade champinjoner samt kryddorna. 

Fräs allt i ca 2 min på medelhög värme därefter smular du ner buljongen och häller i grädde och mjölk. Låt såsen koka upp, häll i soja och senap, smaka av med salt och peppar och sist häller du i redningen. När såsen smakar bra och har fått önskad konsistens så häller du i lövbiffen. 

Servera med ris eller pasta.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.