
Biffstroganoff med ris
Recept för 4 port
500g ryggbiff eller rostbiff
500g champinjoner
2 schalottenlök
3 vitlöksklyftor
1/2 dl tomatpuré
4 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
2 msk soja
1 msk dijonsenap
1 köttbuljongstärning
1 msk paprikakrydda
1/2 dl finhackad persilja
Olja och smör till stekningen
Gör såhär:
- Strimla biffen
- Hetta upp en panna med olja och smör
- Börja med att hälla lite biff i taget, biffen ska brynas och endast få fin yta. När biffen har fått fin färg så lägger du de på en tallrik.
- I samma panna som du stekte biffen i så fräser du finhackad schalottenlök. Nu tillsätter du även skivad vitlök och fräser se på medelhög värme utan att de bränns.
- Sedan går du i med skivade champinjoner och fräser de tillsammans med löken och vitlöken.
- Nu kan du hälla i tomatpurén och ca två msk matolja. Fräs tomatpurén ordentligt för att få en god nötig och mustig smak.
- Häll sedan i mjölk och grädde försiktigt under omrörning. Låt såsen koka upp.
- Smula ner oxbuljongen, i med sojan och dijonsenap. Och låt såsen puttra på låg värme i ca 10 min.
- Precis innan servering så häller du i biffen som du tidigare har brynt och även finhackad persilja. Avnjut din Biffstroganoff med fluffigt ris.


