Grytor,  Kött

Biffstroganoff med ris

Recept för 4 port

500g ryggbiff eller rostbiff

500g champinjoner 

2 schalottenlök 

3 vitlöksklyftor 

1/2 dl tomatpuré 

4 dl matlagningsgrädde 

1 dl mjölk 

2 msk soja

1 msk dijonsenap 

1 köttbuljongstärning

1 msk paprikakrydda 

1/2 dl finhackad persilja 

Olja och smör till stekningen 

Gör såhär: 

  1. Strimla biffen 
  2. Hetta upp en panna med olja och smör 
  3. Börja med att hälla lite biff i taget, biffen ska brynas och endast få fin yta. När biffen har fått fin färg så lägger du de på en tallrik.
  4. I samma panna som du stekte biffen i så fräser du finhackad schalottenlök. Nu tillsätter du även skivad vitlök och fräser se på medelhög värme utan att de bränns. 
  5. Sedan går du i med skivade champinjoner och fräser de tillsammans med löken och vitlöken. 
  6. Nu kan du hälla i tomatpurén och ca två msk matolja. Fräs tomatpurén ordentligt för att få en god nötig och mustig smak. 
  7. Häll sedan i mjölk och grädde försiktigt under omrörning. Låt såsen koka upp. 
  8. Smula ner oxbuljongen, i med sojan och dijonsenap. Och låt såsen puttra på låg värme i ca 10 min. 
  9. Precis innan servering så häller du i biffen som du tidigare har brynt och även finhackad persilja. Avnjut din Biffstroganoff med fluffigt ris.  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *