
Curry kyckling pastagratäng
Denna pastagratängen är supergod och kräver inte alls mycket tid i köket. Går hur bra som helst att ha som matlåda också.
5 port
500g kycklingfiléer
1 röd paprika
1 lök
2 morötter
2 vitlöksklyftor
1 burk dolmio bechamelsås
2 dl creme fraische
1 msk mild curry
2 tsk umami krydda Santa Maria
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk ljus soja
1 kycklingbuljong
200g riven ost
600g pasta valfri sort
Olja
Salt och peppar
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 180 grader och börja med att skära kycklingfilén i munstora bitar
- Bryn sedan kycklingen så att de får en fin yta
- Hacka morötter, lök, paprika och vitlök
- Tillsätt löken och låt de fräsas i ca 1 min innan du går i med vitlök och paprika.
- Tillsätt morötter, vitlök och paprika och fräs allt tillsammans i ca 2 minuter på medelhög värme.
- Tillsätt kryddorna, smula ner buljongen och sojan.
- Efter att ha fryst på allt i ca 2 min går du i med bechamelsåsen och creme fraische och låter grytan puttra på medelhög värme i ca 15 min.
- Under tiden grytan puttrar så kokar du pastan al dente.
- När pastan är ca 70% klar så silar du bort vattnet från pastan och sedan lägger du pastan i en ugnssäker form.
- Häll grytan över pastan och toppa gratängen med riven ost.
- Låt gratängen tillagas i ugnen i ca 20 min eller tills den får fin yta.
Servera pastagratängen med en fräsch syrlig sallad.



