Gratänger,  Kyckling/fågel,  Pasta

Curry kyckling pastagratäng

Denna pastagratängen är supergod och kräver inte alls mycket tid i köket. Går hur bra som helst att ha som matlåda också.

5 port 

500g kycklingfiléer 

1 röd paprika 

1 lök 

2 morötter 

2 vitlöksklyftor 

1 burk dolmio bechamelsås 

2 dl creme fraische 

1 msk mild curry 

2 tsk umami krydda Santa Maria 

1 tsk lökpulver 

1 tsk vitlökspulver 

1 tsk ljus soja 

1 kycklingbuljong 

200g riven ost 

600g pasta valfri sort 

Olja 

Salt och peppar 

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 180 grader och börja med att skära kycklingfilén i munstora bitar
  2. Bryn sedan kycklingen så att de får en fin yta 
  3. Hacka morötter, lök, paprika och vitlök 
  4. Tillsätt löken och låt de fräsas i ca 1 min innan du går i med vitlök och paprika.
  5. Tillsätt morötter, vitlök och paprika och fräs allt tillsammans i ca 2 minuter på medelhög värme.
  6. Tillsätt kryddorna, smula ner buljongen och sojan. 
  7. Efter att ha fryst på allt i  ca 2 min går du i med bechamelsåsen och creme fraische och låter grytan puttra på medelhög värme i ca 15 min.
  8. Under tiden grytan puttrar så kokar du pastan al dente.
  9. När pastan är ca 70% klar så silar du bort vattnet från pastan och sedan lägger du pastan i en ugnssäker form. 
  10. Häll grytan över pastan och toppa gratängen med riven ost. 
  11. Låt gratängen tillagas i ugnen i ca 20 min eller tills den får fin yta. 

Servera pastagratängen med en fräsch syrlig sallad. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *