Fisk och skaldjur,  Sallader

Scampi och fisktacos

Ta din fredags tacos till nästa nivå, krispiga pankofriterade räkor och torskfiléer men en frisk mangosalsa, picklad rödlök och en massa goda tillbehör. På min instagram finns det en steg-för-steg video där jag visar hur jag gör hela rätten med alla tillbehör. Klicka HÄR för att komma till videon.

Recept för 5 port

1 kg frysta rensade jätteräkor
4 st torskrygg
400g panko
3 dl vetemjöl
4 ägg
Salt och peppar

Gör såhär:

Ta ut räkorna och torsken om även den är fryst ett tag innan så de hinner tina. Skär torsken i medelstora bitar. Torka räkorna och torsken ordentligt med hushållspapper.

Lägg upp mjölet i en lite djupare tallrik och salta och peppra mjölblandningen. Vänd räkorna och torsken i mjölet och sedan i ägg och sist vänder du de i pankon. Om du inte äger en fritös så kan du nu ta fram en kastrull och fylla den med frityrolja eller vanlig rapsolja. När oljan är tillräckligt varm så kan du börja hälla i lite i taget och ha ett lock i närheten när du friterar. När de har fått en fin färg kan du ta upp de och lägga de på ett galler med en plåt under så de får rinna av.

Mangosalsa:
1 mogen mango
2 avokado
1 rödlök
1 chili
1 lime (skal och saft)
1/2 dl finhackad persilja eller koriander
Olivolja
Salt och peppar
Gör såhär
Finhacka löken och chilin. Hacka avokado och mango. Blanda allt i en skål pressa över limesaft och zest, i med olivolja och salt och peppar.

Picklad rödlök:
2-3 rödlök
1 dl ättika (12%)
2 dl socker
3 dl vatten
Gör såhär:
Skiva löken tunt. Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull. När allt har kokat upp så drar du kastrullen ifrån plattan och häller i den skivade löken och stänger locket. Rör om då och då. När de har svalnat kan du lägga de i en burk och förvara de i kylskåpet.

Chipotle majonnäs:
2 dl majonnäs
1-2 msk tabasco smaksatt med smokey chipotle

Chilimajonnäs:
2 dl majonnäs
2 msk Sriracha
Smaka av med lite lime saft.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *