Fisk och skaldjur,  Såser

Rimmad torskrygg med ägg och persiljesås

Kommer ni ihåg skolans fisk med ägg och persiljesås? Här har ni det! Busenkel och supergod!

Rimmad torskrygg:

4 st torskrygg

2 msk salt

2 1/2 tsk socker

5 1/2 dl vatten 

Salt och peppar

Gör såhär:

Blanda ihop vatten, salt och socker i en djupare form. 

Placera sedan torskryggen i formen och ställ sedan formen i kylskåpet i minst en timme. Vänd torsken då och då. Tillaga fisken i ugnen på 100 grader tills kärntemperaturen uppnår 56 grader. 

Ägg och persiljesås:

3 ägg 

25g fryst persilja 

3 dl vispgrädde

2 dl mjölk

25g smör 

25g vetemjöl 

2 fiskbuljongtärningar

Salt och peppar 

Gör såhär:

  1. Koka äggen i ca 10 min
  2. Börja med att fräsa vetemjöl och smör i en kastrull.
  3. Tillsätt sedan grädde och mjölk.
  4. Smula ner fiskbuljongen 
  5. När såsen har tjocknat så häller du i äggen som du har hackat ner och även persiljan. 
  6. Avsluta med en klick smör och smaka av såsen med salt och peppar. 

Serveras med torskrygg och kokt potatis/kokt broccoli/ blancherade gröna ärtor. 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *