
Rimmad torskrygg med ägg och persiljesås
Kommer ni ihåg skolans fisk med ägg och persiljesås? Här har ni det! Busenkel och supergod!
Rimmad torskrygg:
4 st torskrygg
2 msk salt
2 1/2 tsk socker
5 1/2 dl vatten
Salt och peppar
Gör såhär:
Blanda ihop vatten, salt och socker i en djupare form.
Placera sedan torskryggen i formen och ställ sedan formen i kylskåpet i minst en timme. Vänd torsken då och då. Tillaga fisken i ugnen på 100 grader tills kärntemperaturen uppnår 56 grader.
Ägg och persiljesås:
3 ägg
25g fryst persilja
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
25g smör
25g vetemjöl
2 fiskbuljongtärningar
Salt och peppar
Gör såhär:
- Koka äggen i ca 10 min
- Börja med att fräsa vetemjöl och smör i en kastrull.
- Tillsätt sedan grädde och mjölk.
- Smula ner fiskbuljongen
- När såsen har tjocknat så häller du i äggen som du har hackat ner och även persiljan.
- Avsluta med en klick smör och smaka av såsen med salt och peppar.
Serveras med torskrygg och kokt potatis/kokt broccoli/ blancherade gröna ärtor.



2 kommentarer
Amna Sabic
Ska torsken tas ut från vätskan innan tillagning i ugn?
Foodbyzeinab
Ja, glömde skriva det❤️