-
Lax på irakiskt vis med örttäcke och granatäppelsirap
Här har ni ett av mina absoluta favoritrecept när det kommer till fiskrätter. Min moster brukade ofta laga denna laxrätten när vi var på besök och jag älskade den. Vi brukade äta salladen med fluffigt basmatiris, en fräsch sallad till och Turshi som då är inlagda rotfrukter. Åt man denna rätten så var det helt klart en av de bästa dagarna i ens liv enligt mig. Ni måste testa laga detta, supergott och enkelt. Har även en steg-för-steg video på min instagram där jag visar hur jag tillagar denna laxrätten. Klicka HÄR för att komma till videon. Recept för fyra personer Ca 1 1/2 kg laxsida 3 st salladslök 1 st gullök…
-
Rimmad torskrygg med ägg och persiljesås
Kommer ni ihåg skolans fisk med ägg och persiljesås? Här har ni det! Busenkel och supergod! Rimmad torskrygg: 4 st torskrygg 2 msk salt 2 1/2 tsk socker 5 1/2 dl vatten Salt och peppar Gör såhär: Blanda ihop vatten, salt och socker i en djupare form. Placera sedan torskryggen i formen och ställ sedan formen i kylskåpet i minst en timme. Vänd torsken då och då. Tillaga fisken i ugnen på 100 grader tills kärntemperaturen uppnår 56 grader. Ägg och persiljesås: 3 ägg 25g fryst persilja 3 dl vispgrädde 2 dl mjölk 25g smör 25g vetemjöl 2 fiskbuljongtärningar Salt och peppar Gör såhär: Koka äggen i ca 10 min…
-
Scampi och fisktacos
Ta din fredags tacos till nästa nivå, krispiga pankofriterade räkor och torskfiléer men en frisk mangosalsa, picklad rödlök och en massa goda tillbehör. På min instagram finns det en steg-för-steg video där jag visar hur jag gör hela rätten med alla tillbehör. Klicka HÄR för att komma till videon. Recept för 5 port 1 kg frysta rensade jätteräkor4 st torskrygg 400g panko3 dl vetemjöl4 äggSalt och peppar Gör såhär: Ta ut räkorna och torsken om även den är fryst ett tag innan så de hinner tina. Skär torsken i medelstora bitar. Torka räkorna och torsken ordentligt med hushållspapper. Lägg upp mjölet i en lite djupare tallrik och salta och peppra…
-
Saffranspasta med jätteräkor
Här kommer ett fantastiskt gott recept på safffanspasta med jätteräkor. Denna rätten är himmelskt god och smakar verkligen lyx! Den är sjukt enkel att röra ihop och omöjlig att misslyckas med. På min instagram hittar du även en steg-för-steg video. Klicka HÄR för att komma till videon. Recept för ca 4 port ; 1 kg skalade räkor 1 schalottenlök 3 vitlöksklyftor 1 citron + zest 150g parmesanost 1 chili 3 msk räkfond 5 dl matlagningsgrädde En näve färsk basilika 0,5g saffran Smaka av med salt och peppar Gör såhär; Skölj och rensa räkorna. Fräs räkorna tillsammans med vitlöken i ca 2 min på hög värme. Lägg räkorna i en tallrik och finhacka…