
Khashkhas i glas
Khashkhash är en otroligt god dessert som blev populär för några år sedan i Mellanöstern. Denna supergoda och enkla desserten görs utan ugn vilket gör att det är nästintill omöjligt att misslyckas med den. Desserten innehåller salta kex som man doppar i mjölk, täcker med en len vaniljkräm, toppar med tunna vermicelli och karamellsås. Otroligt god och passar perfekt som en nyårsdessert som ni kan avnjuta tillsammans med familjen.
Recept för 4 glas:
2 pkt Tuc salta kex
1/2 påse marsanpulver
1/2 dl kondenserad mjölk (sötad) (beroende på hur söt du vill ha den)
250g mascarpone
340g Puck Creamy (kaymak)
1 påse Tunna rostade vermicelli eller kunafa deg som du själv rostar i en stekpanna
7 st kiri rutor
4 dl mjölk
Karamellsås till garnering
Gör såhär:
- Ska du ha i kunafadeg så bör du ta ut den ur frusen och låta den tina på ett galler kvällen innan. Rosta sedan den när den är helt tinad.
- Mixa ihop alla ingredienser förutom kex, mjölk, vermicelli och karamellsås.
- När det har bildats en len kräm av alla ingredienser så kan du ställa krämen åt sidan.
- Ta fram fyra desserglas och börja med att lägga upp ett lager med kräm toppa med vermicelli, doppa sedan kex i mjölk och lägg kexen över krämen och upprepa tills ni når toppen. Precis som att göra en lasagne helt enkelt. Börja och avsluta alltid med kräm.
- När du nått toppen så stryker du över ett jämnt lager kräm, toppar med rostad vermicelli och ringlar över karamellsås.
Se bild på hur jag gjorde desserten steg-för-steg här nedan.










