• Efterrätter

    Hallonmousse tårta i glas

    Under nyår serverade jag denna superläckra moussetårtan som jag pressade in i fyra glas. De smakade exakt lika gott som jag hade föreställt mig, mina gäster älskade dessa, likaså jag. Det går alldeles utmärkt att förbereda denna desserten dagen innan eller samma dag. Recept för fyra glas: 300g tinade hallon 3 1/3 dl vispgrädde  1/2 dl strösocker  1/2 tsk agar agar pulver  Gör såhär: Börja med att koka upp hallon och socker i en kastrull. När alla sockerkristaller har smält ner och hallonen börjat bli som en puré så tillsätter du agar agar pulvret och mosar hallonen med hjälp av en sked. Rör om och ställ hallonsåsen åt sidan, stäng…

  • Khashkhas i glas
    Efterrätter

    Khashkhas i glas

    Khashkhash är en otroligt god dessert som blev populär för några år sedan i Mellanöstern. Denna supergoda och enkla desserten görs utan ugn vilket gör att det är nästintill omöjligt att misslyckas med den. Desserten innehåller salta kex som man doppar i mjölk, täcker med en len vaniljkräm, toppar med tunna vermicelli och karamellsås. Otroligt god och passar perfekt som en nyårsdessert som ni kan avnjuta tillsammans med familjen.  Recept för 4 glas: 2 pkt Tuc salta kex 1/2 påse marsanpulver  1/2 dl kondenserad mjölk (sötad) (beroende på hur söt du vill ha den) 250g mascarpone  340g Puck Creamy (kaymak)  1 påse Tunna rostade vermicelli eller kunafa deg som du själv…

  • Bröd,  Efterrätter

    Lussekatts scones

    {Samarbete med @Icasverige} Är du sugen på hembakade Lussekatter men samtidigt orkar du inte med jäsningsprocessen?  Då är dessa Lussekatts sconesen helt perfekta att slänga ihop!  Dessa tog mig bokstavligen 15 minuter att röra ihop och de blev fantastiskt goda.  Jag testade att äta dessa tillsammans med en klick citronmarmelad och en skiva prästost, fantastiskt gott!  Recept för ca 8-10 st  8 1/2 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver  2 1/4 dl mjölk  80g smör  0,5g saffran 1 1/2 msk kokhett vatten  1 krm socker  1 krm salt  Gör såhär: Sätt ugnen på 250 grader.  Stöt sockret tillsammans med saffran i en mortel, höll sedan kokhett vatten över.  Blanda alla torra…

  • Bröd,  Efterrätter

    Saftiga och smakrika Lussekatter

    För någon vecka sen ställde jag mig i köket tillsammans med min kära syster och bakade dessa supergoda och mjuka Lussekatter.  Enligt mig ska Lussekatter smaka mycket saffran, de ska ha lagom mycket socker och sen ska de vara mjuka.  Dessa blev så goda att syrran fyllde en hel fryspåse med Lussekatter innan hon åkte hem.  Så här kommer mitt recept. Ca 20-25 st bullar  50g jäst för söta degar  300g kesella  150g smör 5 dl mjölk  2 1/4 dl socker  1,5g saffran (3 pkt)  1 tsk salt  13 dl vetemjöl (ibland kan det behövas antingen mer eller mindre)  Garnering: Russin eller pärlsocker  Pensling:  1 ägg  2 msk vatten  Gör såhär: …