Bröd,  Efterrätter

Lussekatts scones

{Samarbete med @Icasverige}

Är du sugen på hembakade Lussekatter men samtidigt orkar du inte med jäsningsprocessen? 

Då är dessa Lussekatts sconesen helt perfekta att slänga ihop! 

Dessa tog mig bokstavligen 15 minuter att röra ihop och de blev fantastiskt goda. 

Jag testade att äta dessa tillsammans med en klick citronmarmelad och en skiva prästost, fantastiskt gott! 

Recept för ca 8-10 st 

8 1/2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver 

2 1/4 dl mjölk 

80g smör 

0,5g saffran

1 1/2 msk kokhett vatten 

1 krm socker 

1 krm salt 

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 250 grader. 
  2. Stöt sockret tillsammans med saffran i en mortel, höll sedan kokhett vatten över. 
  3. Blanda alla torra ingredienser, gå sedan i med mjölk och saffrans vattnet. Finfördela sedan smöret för hand och börja arbeta in degen för hand till en jämn och kladdig deg. Är degen inte tillräckligt kladdig så kan du gå i med lite mjölk. 
  4. Klicka på önskad storlek på sconesen i en bakplåt med bakplåtspapper. 
  5. Låt de sedan gräddas i ugnen i ca 10-12 minuter. 

Servera gärna tillsammans med marmelad och en skiva prästost. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *