• Bröd,  Efterrätter

    Lussekatts scones

    {Samarbete med @Icasverige} Är du sugen på hembakade Lussekatter men samtidigt orkar du inte med jäsningsprocessen?  Då är dessa Lussekatts sconesen helt perfekta att slänga ihop!  Dessa tog mig bokstavligen 15 minuter att röra ihop och de blev fantastiskt goda.  Jag testade att äta dessa tillsammans med en klick citronmarmelad och en skiva prästost, fantastiskt gott!  Recept för ca 8-10 st  8 1/2 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver  2 1/4 dl mjölk  80g smör  0,5g saffran 1 1/2 msk kokhett vatten  1 krm socker  1 krm salt  Gör såhär: Sätt ugnen på 250 grader.  Stöt sockret tillsammans med saffran i en mortel, höll sedan kokhett vatten över.  Blanda alla torra…

  • Bröd,  Efterrätter

    Saftiga och smakrika Lussekatter

    För någon vecka sen ställde jag mig i köket tillsammans med min kära syster och bakade dessa supergoda och mjuka Lussekatter.  Enligt mig ska Lussekatter smaka mycket saffran, de ska ha lagom mycket socker och sen ska de vara mjuka.  Dessa blev så goda att syrran fyllde en hel fryspåse med Lussekatter innan hon åkte hem.  Så här kommer mitt recept. Ca 20-25 st bullar  50g jäst för söta degar  300g kesella  150g smör 5 dl mjölk  2 1/4 dl socker  1,5g saffran (3 pkt)  1 tsk salt  13 dl vetemjöl (ibland kan det behövas antingen mer eller mindre)  Garnering: Russin eller pärlsocker  Pensling:  1 ägg  2 msk vatten  Gör såhär: …